
خلاصه مصاحبه شیخ ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی در رابطه به مسدود شدن پوهنتون های دولتی و خصوصی دختران الی امر ثانی
چالشها و مشکلات که سبب شد تا امر ثانی دروازههای پوهنتون بسته شود!
اول: سفر از یک ولایت به ولایت دیگر بدون محرم.
دوم: حجاب آن طور که باید رعایت میشد، نشده بود.
سوم: در اکثر دانشگاهها مشکل اختلاط دختران و پسران حل نشد بود.
چهارم: برخی رشتهها در برنامه درسی فعلی برای زنان نبود که بگویند برای زنان مهم و حیاتیست، مانند مهندسی و کشاورزی….
پلان برای آینده:
اکنون کار در سطح بالایی برای حل مشکلات پیش میرود.
ما نه با تحصیل مخالف هستیم، نه با افغانها و نه با زنان، این تصمیم فقط به خاطر شأن و منزلت زن گرفته شده است.
آموزش زنان در چوکات شریعت آغاز میشود. دنیا نباید در امور ما دخالت کند، ما ۲۰ سال است که برای حفظ این مردم فداکاری کرده ایم، اما آنها حق خود را تضییع میکنند.
ما در اسرع وقت مشکل را حل خواهیم کرد. ما تلاش میکنیم فضایی ایجاد کنیم که حقوق خواهران و افغانها حفظ شود.
طالبان نقش بزرگی در نوسازی چهره افغانستان ایفا می کند. دانشگاه سکولار محیطی فاسد و ناامن برای تحصیل دختران ایجاد می کند که خانوادههای سنتی اعتمادی به آن ندارند و مانع از تحصیل فرزندان خود می شوند. خود دختران هم به علت ناامنی از حضور در چنین محیط هایی طفره می روند و همیشه بخشی از جامعه از مدرن سازی دور می مانند. حتی در کشورهای غربی هم علیرغم تلاش دولت اقلیتی از بانوان تحصیل می کنند. ولی طالبان قادر است با حفظ ارزش های اسلامی دانشگاهی ایجاد کند که مغایرتی با شریعت نداشته باشد و تحصیل را همگانی کند و به زودی هیچ دختری از تحصیل خودداری نخواهند کرد و حضور زنان در جامعه حتی از کشورهای غربی هم فراتر خواهد رفت. این تجربه ای بود که در ایران، ترکیه و کشورهای عربی به دست آمد.
در اول مخالف بسته شدن داشنگاه ها بودم
ولی با خواندن اوامر وزارت تحصیلات عالی قناعتم حاصل شد. امید وار هستم طرح جدید که کاملا در آن ارزش های اسلامی مان حفظ گردد و دختران تحصیل کنند را رونمایی و تطبیق کنید.